Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Egy régi verseny beszámolója 2011.
Egy régi verseny beszámolója 2011.
Dátum: 2024-04-09

KŐSZEGI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET

H-9730 Kőszeg, Kossuth Lajos utca 3.

06/20-285 8787 - 06/20-285 8808

www.koszegitavak.hu

AUGUSZTUSI ÚSZÓS HORGÁSZVERSENY BESZÁMOLÓ

2011. augusztus 20-án már sokadszor találkoztak a Kőszegi Sporthorgász Egyesület amatőr sporthorgászai, hogy az éjszakai úszós nagyhalas verseny után immár nappal is összemérjék tudásukat.

A korai regisztrációnál, még-még aggódva tekintettek a Kálvária-hegy feletti égboltra, amely felett még át-átúszott egy-egy felhő. A verseny szabályait szervező-versenyzőként Kovács Béla ismertette, majd minden versenyző a regisztrációt követően átvett egy 2.500.-Ft-os Carp Zoom utalványt a Fisch Kft felajánlásából.

A hosszas készülődés után 07.30 órakor kezdődött a verseny. Azt már az első órában sejteni lehetet, hogy aznap a tenyeres keszegeké lesz a főszerep, de szinte minden versenyző más- más taktikával próbálta meg kedves halainkat a szákba terelni. Az első óra elteltével, aztán a jól választott taktikának, és a természet szeszélyeinek - hiszen a hagyományosan jó víznek tartott felső részről éppen aznap, mintha eltűntek volna a halak- köszönhetően, rakós távolságon Tóth Árpád, a mezőny alsó szélén, míg 35-40 méteren Nagy István a tó középső részén folyamatosan húzta a dévéreket.

Az időjárás végül is kedvezett, hiszen a felhők elvonultával, kellemes, napsütésben és enyhe északi szélben lehetett végig horgászni, ami nem csak a halfogás esélyeit, hanem a versenyzők jókedvét is fokozta.

Az utolsó órában az addigra már szinte biztosra vehető végeredményen próbált meg változtatni Sulyok Jenő, amikor 40 méterről egy harcsát húzott match botjával a szákba. Az öröm és csodálkozás mellet természetesen a csipkelődés sem maradhatott el, hisz nem gyakori vendég egy könnyű úszós versenyen a harcsa. Végül is ennek a „szerencsének" köszönhetően rögzült a végeredmény, amelyet a mérlegelés megerősített. 

I. helyezett Tóth Árpád 7,18 kg
II. helyezett Nagy István 5,00 kg
III. helyezett Sulyok Jenő 3,48 kg.

Érdekességképpen lemértük a harcsát külön is, 2,12 kg nyomott.

Az eredményhirdetésen az első három helyezett joggal és büszkén vehette át a serlegeket, díjakat, valamint a Fisch Kft további felajánlását (Carp Zoom vásárlási utalványokat).

Gratulálunk a versenyzőknek.

Írta: Ágói Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

0