Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Akikre felnézhetünk: A női bojlis országos bajnokok nálunk jártak
Akikre felnézhetünk: A női bojlis országos bajnokok nálunk jártak
Dátum: 2024-01-25

Tatabányai cégként külön öröm számunkra, hogy Mátyásné Siklódi Rita, egy városbeli hölgy a magyarországi pontyfogó bajnokságon párosban a dobogó első fokára állhatott, a női pontyfogó világbajnokságon Csernyák Daniellával pedig párosban második helyen végeztek. Rita nem egyedül érkezett, Ella és párja Attila is ellátogatott hozzánk. Kedves Rita és Ella ezúton is újra gratulálunk ehhez a fantasztikus eredményhez!

Kezdjük az elejéről. Mikor fogtatok először horgászbotot a kezetekben?

Rita: Kislánykoromban, család és barátok horgásztak körülöttem, bányász közösségben nőttem fel.

Ella: Mint minden nő, mi is először férfiakkal kezdtünk horgászni. A párommal Attilával is a horgászat hozott össze, az első randink egy 36 órás horgászat volt, amiből végül 60 óra lett. Igazán szerencsések vagyunk, hogy egy hobbinak a szerelmesei vagyunk.

Szoktatok egyéniben is indulni vagy párosban az igazi?

Rita: Nőknek már van egyéni verseny is a helyi egyesületünknél, például Kabán is, tavaly volt egy ilyen baráti verseny, ebben az évben pedig már engedélyeztetve lesz hivatalos női horgászverseny is.  A sikereket azonban csapatban, Ellával közös érjük el, ezeket a versenyeket kedveljük igazán.

Hány napot töltötök horgászattal egy évben?

Rita: 100 napot mondjuk fizikálisan vízparton töltünk, lélekben pedig 365 napot.

Ez a 100 nap nagyjából úgy oszlik el, hogy 10 nap versenyzés, 90 nap készülés. A csapatversenyek 72 óráig tartanak, nekünk ez a kedvenc időszakunk Ellával. Nagyon intenzív, fárasztó is de az adrenalin átlendít.

Ella: Egy ilyen csapatverseny kemény fizikai terhelés. Csupán pár órát alszunk, feldagad a bokánk, sőt még 5 kilót is szoktunk fogyni 3 nap alatt. Szóval mondhatni, hogy van előnye is egy ilyen versenynek... 

 Mi a volt legemlékezetesebb fogásotok?

Ella: Az első OBn, 16.5kg amúrt fogtam körülbelül 40 perc intenzív fárasztással. Dupla kapás volt ezért egyedül kellett végig fárasztanom és kiemelni.

Rita: A Nagykállói horgásztó az egyik kedvenc hobbi horgász tavunk. 10 éven keresztül minden horgászat alkalmával volt olyan fogásom itt ami emlékezetes számomra. A legnagyobb horgász technikai élményem talán az első ziggezésünk, ahol 10 méteres előkével a Somlóhegyi tónál 10-14 méteres mélységből felhúztam a több mint 10 kilós halakat. Felejthetetlen élmény volt.

 

Hogy látjátok a női horgászat jövőjét Magyarországon? Mivel bíztatnátok a lányokat?

Rita: A napi horgászok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem csak helyi egyesületnél van lehetőségük horgászni, hanem kijutatnak az országos bajnokságra, sőt pár év alatt akár világbajnokságra is. Más sportágban, mint például sakk, görkorcsolya, kijutni egy világbajnokságra szinte lehetetlen, de a női pontyozó horgászatban ez a cél kitűzhető és megvalósítható. A pontyozó versenyzői paletta nem olyan erős és telített mint mondjuk feederezésnél ahol már az OB-n való részvételért is nagyon keményen meg kell küzdeni. Mi 3 évet töltöttünk OB szinten mielőtt világbajnokságon tudtunk indulni.

Mit ad nektek a horgászat?

Ella: Mindent. Nincs az a pénz ami megfizetné ezt a nyugalmat, feltöltődést, hogy a szabadban lehetek a víz mellett. Ha még hal is van, az csak hab a tortán. Természet közelsége, csönd, béke nyugalom ezt a horgászat alatt mindig megtalálom.

Rita: Szeretjük a szabad pecát, de a versenyzéshez való edzés is nagy ad örömöt.

Mennyire ismeritek a Carp Zoom márkánkat és melyik termékeket használjátok?

Rita: 15 éve ismerem a Carp Zoom márkát.  A legrégebb óta használt kedvenc termékeink az n butyric vajsav aroma és az előke zsinórok. Ezeket már 10 éve ezt használjuk, zsinórok közül a kisebb és a vastagabb is jó, 20asat sokat használjuk.

Ella: Rengeteg terméket próbáltam már, például sátrat is, széket is. Előke tartó gyakori karácsonyi ajándék nálunk. 

Az irodában töltött beszélgetés után autóba ültünk és meglátogattuk a Carp Zoom tatabányai logisztikai központját ahol ismertettünk pár újdonságot is az idei termékpalettánkból. A lányok csodálkozva szemrevételezték a rengeteg terméket és megmutattuk nekik milyen profi módon készülünk a 2024-es szezonra. A látottak alapján egyetértettek benne, hogy a magyar horgászok ebben az évben is nagy örömmel fogják használni valamennyi Carp Zoom termékünket.

A lányoknak sok sikert kívánunk az idei versenyszezonra és még több önfeledt szabad pecás élményt!

0